Hoelang duurt een procedure om mijn voor- of achternaam te wijzigen?

Home > simfaq > Hoelang duurt een procedure om mijn voor- of achternaam te wijzigen?

Hoelang duurt een procedure om mijn voor- of achternaam te wijzigen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Naamskeuze, naamgebruik en naamswijziging / Hoelang duurt een procedure om mijn voor- of achternaam te wijzigen?

Wijziging van de achternaam duurt maximaal 20 weken. Soms gaat het sneller. Maar als er meerdere adviezen moeten worden ingewonnen, duurt het langer.

Voornaamswijziging (die gaat via de rechtbank) duurt minder lang. Ongeveer 12 weken. Die termijn is ook afhankelijk van de drukte bij de rechtbank.