Hoelang duurt het voordat een nieuw paspoort klaar is?

Home > simfaq > Hoelang duurt het voordat een nieuw paspoort klaar is?

Hoelang duurt het voordat een nieuw paspoort klaar is?

FAQ / Buitenland: werken, wonen en reizen / Paspoort, identiteitskaart en visum / Hoelang duurt het voordat een nieuw paspoort klaar is?

Meestal kunt u een paspoort na 5 werkdagen ophalen bij de gemeente. Daarbij zijn de maanden mei tot en met juli meestal een drukke periode. Hebt u het document in die maanden nodig? Dan kunt u de aanvraag het beste een maand van tevoren indienen.

Soms kunt u een paspoort of identiteitskaart ook versneld aanvragen. Bij een spoedaanvraag kunt u het document meestal binnen 2 werkdagen ophalen. Een spoedaanvraag kost meer dan een normale aanvraag.