Hoelang moet een paspoort nog geldig zijn als ik ermee op reis ga?

Home > simfaq > Hoelang moet een paspoort nog geldig zijn als ik ermee op reis ga?

Hoelang moet een paspoort nog geldig zijn als ik ermee op reis ga?

FAQ / Buitenland: werken, wonen en reizen / Paspoort, identiteitskaart en visum / Hoelang moet een paspoort nog geldig zijn als ik ermee op reis ga?

Sommige landen eisen dat uw paspoort nog een minimum aantal maanden geldig is na de datum waarop u op reis gaat, of zelfs na de datum waarop u terugkomt. Ieder land heeft hiervoor zijn eigen regels. Wilt u zeker weten dat uw paspoort nog lang genoeg geldig is als u ermee op reis gaat? Neem dan ruim voor vertrek contact op met de ambassade of het consulaat van het land waar u naartoe gaat. Op de website van de Rijksoverheid vindt u de volledige lijst van ambassades en consulaten.