Hoelang van tevoren moet je in ondertrouw gaan?

Home > simfaq > Hoelang van tevoren moet je in ondertrouw gaan?

Hoelang van tevoren moet je in ondertrouw gaan?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Samenwonen, huwelijk en geregistreerd partnerschap / Hoelang van tevoren moet je in ondertrouw gaan?

Per 1 september 2015 bestaat ondertrouw (officieel: de huwelijksaangifte) niet meer. U doet vanaf die datum een melding dat u wilt trouwen. Dat doet u in de gemeente waar u wilt gaan trouwen. Dus niet in de gemeente waar u woont.

U moet die "melding van voorgenomen huwelijk" minstens twee weken voor de geplande huwelijksdatum doen. Trouwt u niet binnen een jaar na die melding? Dan moet u opnieuw een melding doen.

Voor het regelen van een partnerschapsregistratie geldt hetzelfde.