Hoelang worden de gegevens in het digitale dossier bewaard?

Home > simfaq > Hoelang worden de gegevens in het digitale dossier bewaard?

Hoelang worden de gegevens in het digitale dossier bewaard?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Hoelang worden de gegevens in het digitale dossier bewaard?

Het dossier wordt bewaard tot 15 jaar na het einde van de behandelrelatie. Dit is wat de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) voorschrijft voor alle medische dossiers. Voor de JGZ eindigt de behandelrelatie op 19-jarige leeftijd. De dossiers worden daarna dus nog 15 jaar bewaard door de JGZ-organisatie. Daarna worden ze vernietigd.