Hoeveel kinderen mag een gastouder opvangen?

Home > simfaq > Hoeveel kinderen mag een gastouder opvangen?

Hoeveel kinderen mag een gastouder opvangen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Kinderopvang / Hoeveel kinderen mag een gastouder opvangen?

Hoeveel kinderen u tegelijkertijd op uw eigen woonadres mag opvangen, hangt af van de leeftijd van de kinderen die u opvangt, en van de leeftijd van uw eigen kinderen. In totaal mag u tegelijk niet meer dan:

• 5 kinderen tot 4 jaar opvangen. Waarvan hoogstens 2 van 0 jaar, en hoogstens 2 van 1 jaar. Uw eigen kinderen in die leeftijd tellen ook mee. Of:
  • 6 kinderen tot 13 jaar opvangen. Waarvan hoogstens 2 van 0 jaar, en hoogstens 2 van 1 jaar. Uw eigen kinderen tot 10 jaar tellen ook mee.