Hoeveel kost een naamswijziging?

Home > simfaq > Hoeveel kost een naamswijziging?

Hoeveel kost een naamswijziging?

Een voornaamswijziging gaat via de rechtbank. Aan de rechtbank betaalt u griffierecht (maximaal € 267). Verder betaalt u advocaatkosten omdat u bij een voornaamswijziging een advocaat nodig heeft. Misschien kunt u voor de advocaatkosten gefinancierde rechtshulp krijgen. Is dat het geval? Dan betaalt u slechts een eigen bijdrage voor de advocaat en krijgt u korting op het griffierecht.

De aanvraag tot wijziging van uw achternaam kost € 835. Dien één aanvraag per persoon in. Op een aanvraag mogen wel maximaal 2 kinderen vermeld zijn. In dat geval betaalt u één keer deze kosten. Een aanvraag achternaamswijziging voor 3 of meer kinderen kost € 1670.