Home > simfaq > Ik ben het niet eens met de beslissing van de gemeente over mijn Wob-verzoek. Wat kan ik doen?

FAQ / Overheid en democratie / Bezwaar en beroep overheid / Ik ben het niet eens met de beslissing van de gemeente over mijn Wob-verzoek. Wat kan ik doen?

Wanneer u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over uw Wob-verzoek, kunt u bezwaar maken. Dit doet u door binnen 6 weken nadat de beslissing is genomen, een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaarschrift is een brief waarin u uitlegt waarom u het niet eens bent met de beslissing. In de brief moet het volgende staan:

• uw naam en adres;
  • de datum;
  • uitleg van het besluit waartegen u bezwaar maakt;
  • waarom u het niet eens bent met het besluit en dus bezwaar maakt;
  • uw handtekening.

Voeg een kopie van het besluit bij uw bezwaarschrift. Binnen 6 weken na het einde van de bezwaartermijn krijgt u een beslissing op uw bezwaar. Behalve als dit van tevoren anders is vermeld. Lukt het niet binnen de gestelde tijd, dan hoort u dit op tijd.