Ik ben Nederlander en woon op de Antillen, mag ik stemmen voor de Tweede Kamer?

Home > simfaq > Ik ben Nederlander en woon op de Antillen, mag ik stemmen voor de Tweede Kamer?

Ik ben Nederlander en woon op de Antillen, mag ik stemmen voor de Tweede Kamer?

FAQ / Overheid en democratie / Verkiezingen en politieke partijen / Ik ben Nederlander en woon op de Antillen, mag ik stemmen voor de Tweede Kamer?

Nederlanders die op Aruba, Curaçao of Sint Maarten wonen zijn alleen kiesgerechtigd voor de verkiezing van de Tweede Kamer als zij minimaal 10 jaar in Nederland hebben gewoond of als ze in Nederlandse openbare dienst werken. Van deze laatste groep zijn ook de (inwonende) partner en kinderen kiesgerechtigd.

Wilt u stemmen? Dan moet zich laten registreren als kiezer in het buitenland. Dit geldt niet voor Nederlanders op Bonaire, Sint Eustatius en Saba: zij krijgen automatisch een stempas toegestuurd.