Home > simfaq > Ik ben van geslacht veranderd, maar heb niet de Nederlandse nationaliteit. Kan ik aangifte doen van geslachtswijziging bij de gemeente?

FAQ / Uittreksels en registers / Inschrijving register / Ik ben van geslacht veranderd, maar heb niet de Nederlandse nationaliteit. Kan ik aangifte doen van geslachtswijziging bij de gemeente?

Als u geen Nederlandse nationaliteit hebt, kunt u dit alleen doen als u een geldige verblijfsvergunning hebt en minimaal een jaar in Nederland woont. Als uw geboorteakte niet in Nederland in de registers van de burgerlijke stand is ingeschreven, moet u aangifte doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag.