Home > simfaq > Ik heb een parkeerbon gekregen terwijl ik een geldige parkeervergunning heb. Wat kan ik doen?

FAQ / Verkeer, voertuigen en wegen / Parkeren / Ik heb een parkeerbon gekregen terwijl ik een geldige parkeervergunning heb. Wat kan ik doen?

Als u een parkeervergunning heeft, dan bent u soms vrijgesteld van de verplichting om parkeerbelasting te betalen.

U moet dan wel aan alle vergunningvoorwaarden voldoen. Doet u dit niet? Dan kunt u toch een parkeerbon krijgen. Bijvoorbeeld als u de vergunning niet zichtbaar achter de voorruit hebt gelegd.

Kunt u achteraf aantonen dat u voor de plaats en het tijdstip waar de bon is uitgeschreven een geldige vergunning op kenteken heeft? Dan hoeft u de parkeerbon niet te betalen.