Home > simfaq > Ik heb een stuk grond gekocht. Dat blijkt ernstig vervuild. Mag ik er nog op bouwen?

FAQ / Wonen en leefomgeving / Wonen en vergunningen / Ik heb een stuk grond gekocht. Dat blijkt ernstig vervuild. Mag ik er nog op bouwen?

Nee. Als uw grond ernstig is vervuild of is verontreinigd, dan geldt de omgevingsvergunning pas nadat:

• is vastgesteld dat er geen sprake is van ernstige verontreiniging die snel moet worden gesaneerd
  • met het saneringsplan is ingestemd en het betreffende besluit in werking is getreden
  • u een melding van het voornemen tot sanering hebt gedaan en er 5 weken zijn verstreken vanaf de datum van ontvangst van de melding.