Ik heb moeite met lezen en schrijven. Waar kan ik terecht om dat te leren?

Home > simfaq > Ik heb moeite met lezen en schrijven. Waar kan ik terecht om dat te leren?

Ik heb moeite met lezen en schrijven. Waar kan ik terecht om dat te leren?

FAQ / Onderwijs / Beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (bve) / Ik heb moeite met lezen en schrijven. Waar kan ik terecht om dat te leren?

U bent één van de 1,3 miljoen Nederlanders die moeite hebben met de Nederlandse taal. Er zijn voor u verschillende programma´s om beter te leren lezen en schrijven. Via de Taalzoeker van de Stichting Lezen & Schrijven kunt u een overzicht krijgen waar u in uw omgeving cursussen zijn.

In bibliotheken kunt u gratis taallessen volgen met speciale oefenprogramma's op de computer. Vaak helpen vrijwilligers u daarbij. In de bibliotheek kunt u vragen naar de mogelijkheden.

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan kunt u bij de gemeente vragen naar de mogelijkheid van het volgen van een taalcursus in een groep.