Ik heb recht op thuiszorg. Kan ik zelf een eigen thuiszorgorganisatie kiezen?

Home > simfaq > Ik heb recht op thuiszorg. Kan ik zelf een eigen thuiszorgorganisatie kiezen?

Ik heb recht op thuiszorg. Kan ik zelf een eigen thuiszorgorganisatie kiezen?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Ik heb recht op thuiszorg. Kan ik zelf een eigen thuiszorgorganisatie kiezen?

Dat hangt ervan af.

• Krijgt u uw thuiszorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan kunt u bij de gemeente informeren uit welke thuiszorgorganisaties u kunt kiezen.
  • Krijgt u verpleging of verzorging aan huis vanuit de Zorgverzekeringswet(Zvw) en krijgt u zorg in natura? Dan kunt u zorg afnemen bij een zorgaanbieder waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten.
  • Krijgt u verpleging of verzorging aan huis vanuit de Zorgverzekeringswet  (Zvw) en heeft u een pgb? Dan kunt u zelf een zorgaanbieder kiezen.