Home > simfaq > Ik sta onder bewindvoering, maar kan zelf mijn financiën weer regelen. Wat kan ik doen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Curatele, bewind en mentorschap / Ik sta onder bewindvoering, maar kan zelf mijn financiën weer regelen. Wat kan ik doen?

U kunt de bewindvoering laten eindigen door een verzoekschrift bij de kantonrechter in te dienen. Daarin vraagt u om het bewind op te heffen, omdat u weer in staat bent om uw financiën te regelen en daar zelfstandig beslissingen over te nemen. Dat zult u voor de kantonrechter moeten aantonen. De kantonrechter kan bijvoorbeeld een medische verklaring vragen.