Ik wil de as van een dierbare uit het buitenland naar Nederland vervoeren. Aan welke eisen moet ik voldoen?

Home > simfaq > Ik wil de as van een dierbare uit het buitenland naar Nederland vervoeren. Aan welke eisen moet ik voldoen?

Ik wil de as van een dierbare uit het buitenland naar Nederland vervoeren. Aan welke eisen moet ik voldoen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Overlijden en erfenis / Ik wil de as van een dierbare uit het buitenland naar Nederland vervoeren. Aan welke eisen moet ik voldoen?

Antwoord:

Nadat u eerst de as 1 maand na de crematie heeft bewaard, zijn hier verder geen eisen of regels voor. De as kan door een speciaal vervoerbedrijf (repatriëringsbedrijf) naar Nederland worden vervoerd. U kunt de asbus ook als bagage meenemen. Het hangt van de regels van de luchtvaartmaatschappij af of u de asbus in de handbagage of in de ruimbagage mag meenemen. U kunt hierover contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij.

Documenten invoer asbus

Er zijn wettelijk geen invoerdocumenten vereist, maar het kan verstandig zijn om de volgende documenten bij de asbus te voegen:

  • een verklaring van overlijden;
  • een verklaring van de crematie.

Asbus meteen invoeren na crematie

Wilt u de asbus meteen na de crematie naar Nederland vervoeren? Dan moet u de officier van justitie om ontheffing van de bewaartermijn vragen. Voert u de asbus meteen na de crematie in zonder ontheffing? Dan moet u 1 maand wachten met verstrooien of bijzetten van de as in Nederland.

Gerelateerde producten

Stuur door aan een vriend
Stuur door