Home > simfaq > Ik wil een bezwaarschrift indienen bij de gemeente, maar heb langer dan 6 weken nodig om alle gegevens te verzamelen. Wat moet ik doen?

FAQ / Overheid en democratie / Bezwaar en beroep overheid / Ik wil een bezwaarschrift indienen bij de gemeente, maar heb langer dan 6 weken nodig om alle gegevens te verzamelen. Wat moet ik doen?

U kunt in dit geval een voorlopig, zogenaamd pro-forma bezwaarschrift indienen. Hierin geeft u aan dat u het niet eens bent met het besluit van de gemeente, maar dat u nog niet aan alle voorwaarden van een bezwaarschrift kan voldoen.

U krijgt dan van de gemeente een extra termijn, meestal 4 weken. In deze tijd kunt u alle noodzakelijke gegevens verzamelen. Stuur voor het einde van de extra termijn uw daadwerkelijke bezwaarschrift naar de gemeente.