Ik wil emigreren / weg uit Nederland. Wat moet ik doen?

Home > simfaq > Ik wil emigreren / weg uit Nederland. Wat moet ik doen?

Ik wil emigreren / weg uit Nederland. Wat moet ik doen?

FAQ / Ik wil emigreren / weg uit Nederland. Wat moet ik doen?

Neem contact op met de ambassade van het land waar u naar toe wilt emigreren. Ook bent u verplicht om maximaal 5 dagen voor uw vertrek uw emigratie door te geven aan de gemeente waar u nu woont.

Uw emigratie kunt u online doorgeven als alle bewoners van het adres tegelijk gaan emigreren. Woont u met meerdere personen op één adres en gaat niet iedereen met u mee? Dan moet iedereen die wél met u meegaat persoonlijk bij de gemeente langskomen met zijn of haar geldige identiteitsbewijs. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Geef de volgende informatie op aan de gemeente:

• de namen en geboortedata van gezinsleden die samen met u emigreren
  • uw oude adres
  • uw nieuwe adres
  • de datum van emigratie

Let op

U wordt uitgeschreven op de dag dat u uw verhuizing doorgeeft (en dus niet op uw daadwerkelijke vertrekdatum). Het is bij de gemeente niet mogelijk om na de dag van vertrek een uittreksel te printen met vertrekgegevens. U kunt daarvoor alleen terecht bij een van de RNI-loketten.