Ik woon in een woonbedrijfsgebouw. Moet ik het gebruikersdeel OZB betalen?

Home > simfaq > Ik woon in een woonbedrijfsgebouw. Moet ik het gebruikersdeel OZB betalen?

Ik woon in een woonbedrijfsgebouw. Moet ik het gebruikersdeel OZB betalen?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Belastingen en heffingen / Ik woon in een woonbedrijfsgebouw. Moet ik het gebruikersdeel OZB betalen?

Ja, in een pand met woon- en bedrijfsdeel betaalt u als bewoner het gebruikersdeel van de OZB (de gebruikersbelasting).

Voor woonhuizen zonder bedrijfsfunctie is de gebruikersbelasting afgeschaft. Voor bedrijfsgebouwen geldt de gebruikersbelasting nog wel. De eigenaar van het woonbedrijfsgebouw betaalt eigenarenbelasting voor het hele gebouw.