Is een paspoort als reisdocument altijd voldoende?

Home > simfaq > Is een paspoort als reisdocument altijd voldoende?

Is een paspoort als reisdocument altijd voldoende?

FAQ / Buitenland: werken, wonen en reizen / Paspoort, identiteitskaart en visum / Is een paspoort als reisdocument altijd voldoende?

Nee, niet altijd. Landen die geen lid zijn van de Europese Unie kunnen aanvullende of afwijkende eisen aan reisdocumenten stellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een visum nodig hebt.

Voordat u vertrekt

U kunt het beste ruim voordat u op reis gaat informeren of u een visum of andere reisdocumenten nodig hebt. Niet alleen voor het land waar u naartoe gaat, maar ook voor de landen waar u doorheen reist. U kunt dit navragen bij het reisbureau of bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Reizen met kinderen

Gaat u met uw kind(eren) op reis? Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook echt de ouder is of het ouderlijk gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. De Koninklijke Marechaussee geeft meer informatie over controles aan de Nederlandse grens.