Is een pgb beter dan zorg in natura?

Home > simfaq > Is een pgb beter dan zorg in natura?

Is een pgb beter dan zorg in natura?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Is een pgb beter dan zorg in natura?

Nee. Het hangt af wat het beste bij u en uw situatie past. Een persoonsgebonden budget (pgb) geeft meer vrijheid, maar moet u zelf het nodige regelen. U moet contracten afsluiten met hulpverleners, u moet planningen maken wie wanneer welke zorg levert en controleren of zorgverleners zich aan afspraken houden.

Met zorg in natura hebt u minder mogelijkheden, maar regelen anderen meer voor u. Voor een pgb gelden bovendien voorwaarden die afhangen van het soort pgb dat u aanvraagt.

Wilt u weten wat bij uw past? Via Regelhulp kunt u nagaan wat het best bij u past.