Is er verschil tussen een faillissement en een schuldsanering?

Home > simfaq > Is er verschil tussen een faillissement en een schuldsanering?

Is er verschil tussen een faillissement en een schuldsanering?

FAQ / Consumentenzaken / Financiële dienstverlening en krediet / Is er verschil tussen een faillissement en een schuldsanering?

Bij een schuldsanering bent u aan het eind van het traject wettelijke schuldhulpverlening (meestal 3 jaar) van uw schulden af. Eventuele restschulden worden kwijtgescholden. Voorwaarde is dat u bent toegelaten tot de wettelijke schuldsanering en dat u zich hebt gehouden aan de afspraken uit het saneringsplan.

Wordt u failliet verklaard? Dan houdt u uw schulden. Ook als het faillissement wordt opgeheven omdat u te weinig inkomsten (baten) hebt. Als er op een gegeven moment weer inkomsten zijn, dan kunnen deze worden gebruikt om uw verdere schulden alsnog af te lossen.