Is gezamenlijk ouderlijk gezag hetzelfde als co-ouderschap?

Home > simfaq > Is gezamenlijk ouderlijk gezag hetzelfde als co-ouderschap?

Is gezamenlijk ouderlijk gezag hetzelfde als co-ouderschap?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Scheiden / Is gezamenlijk ouderlijk gezag hetzelfde als co-ouderschap?

Nee, dat is niet zo. Ouderlijk gezag en co-ouderschap zijn twee verschillende dingen.

• Ouderlijk gezag is het recht en de plicht om het kind op te voeden en te verzorgen.
  • Co-ouderschap houdt in dat het kind ook echt door beide ouders wordt verzorgd. Meestal woont het kind dan afwisselend bij beide ouders. Bijvoorbeeld de helft van de week bij de ene ouder en de andere helft van de week bij de andere ouder.