Kan de gemeente een pgb weigeren?

Home > simfaq > Kan de gemeente een pgb weigeren?

Kan de gemeente een pgb weigeren?

FAQ / Zorg en gezondheid / Kosten zorg en zorgverzekering / Kan de gemeente een pgb weigeren?

Ja, dat kan. Een gemeente kan een pgb weigeren als u niet voldoet aan de regels voor het pgb. Geen reden voor weigeren is als uw pgb duurder is dan ondersteuning in natura. Wel moet u dan het verschil zelf bijbetalen.

In de Wmo 2015 is geen minimumaantal uren of dagdelen opgenomen om voor een pgb in aanmerking te komen. Vanaf 1 januari 2015 geldt de 10 uursgrens dus niet meer.