Kan de hoogte van de pleegvergoeding verschillen tussen gemeenten?

Home > simfaq > Kan de hoogte van de pleegvergoeding verschillen tussen gemeenten?

Kan de hoogte van de pleegvergoeding verschillen tussen gemeenten?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Kan de hoogte van de pleegvergoeding verschillen tussen gemeenten?

Nee, het Rijk bepaalt de hoogte van de pleegvergoeding. De hoogte van de pleegvergoeding is dus niet afhankelijk van de gemeente waar de pleegouder woont.

De vergoeding voor bijzondere kosten staat hier los van. Daarin kunnen per gemeente, per pleegzorgorganisatie en afhankelijke van het soort plaatsing (vrijwillig, jeugdbescherming of pleegoudervoogdij) wel verschillen zitten.