Kan een spelfout in de geboorteakte worden verbeterd?

Home > simfaq > Kan een spelfout in de geboorteakte worden verbeterd?

Kan een spelfout in de geboorteakte worden verbeterd?

FAQ / Kan een spelfout in de geboorteakte worden verbeterd?

Staat er een fout in de naam op de geboorteakte? Dan kunt u deze laten verbeteren door de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De ambtenaar van de burgerlijke stand is alleen bevoegd tot het wijzigen van spelfouten of schrijffouten. Alle overige wijzigingen in uw voornaam verlopen via de rechter.

Onjuist gespelde voornaam

Een onjuist gespelde voornaam hoeft geen schrijffout of spelfout te zijn. Als blijkt dat de voornaam onjuist in de geboorteakte vermeld staat, kunt u de rechter verzoeken de voornaam te verbeteren. U heeft daarvoor een advocaat nodig.