Home > simfaq > Kan ik bezwaar maken tegen een geplande plaatsing van een antenne op mijn huurhuis?

FAQ / Kan ik bezwaar maken tegen een geplande plaatsing van een antenne op mijn huurhuis?

Ja, dat kan. Zonder toestemming van uw verhuurder mag een bedrijf geen antenne plaatsen op uw huurhuis. Als de antenne-installatie hoger is dan 5 meter, dan moet het bedrijf dat de antenne wil plaatsen bovendien een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. U kunt bezwaar maken tegen deze omgevingsvergunning.

In sommige gevallen kunt u als huurder ook bezwaar maken tegen vergunningsvrije antenne-installaties. Het bedrijf dat de antenne wil plaatsen is namelijk verplicht om de huurders van het gebouw mee te laten beslissen over de plaatsing. Als een meerderheid van de huurders tegen de plaatsing is, dan mag de antenne-installatie niet geplaatst worden.

In de meeste gevallen is er geen omgevingsvergunning nodig om een schotelantenne aan een gebouw te bevestigen. Aan het plaatsen van een schotelantenne zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden.