Kan ik de eigen bijdrage voor Wlz-zorg uit mijn pgb-budget betalen?

Home > simfaq > Kan ik de eigen bijdrage voor Wlz-zorg uit mijn pgb-budget betalen?

Kan ik de eigen bijdrage voor Wlz-zorg uit mijn pgb-budget betalen?

FAQ / Zorg en gezondheid / Kosten zorg en zorgverzekering / Kan ik de eigen bijdrage voor Wlz-zorg uit mijn pgb-budget betalen?

Nee, dat is niet toegestaan. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling.

De eigen bijdrage wordt niet meer van te voren ingehouden op uw pgb. Vanaf 2015 moet u de eigen bijdrage zelf betalen. Het CAK stuurt u een beschikking. Hierin staat hoeveel u moet betalen en hoe u dit kunt doen.