Kan ik de erkenning terugdraaien?

Home > simfaq > Kan ik de erkenning terugdraaien?

Kan ik de erkenning terugdraaien?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Gezag en voogdij / Kan ik de erkenning terugdraaien?

U kunt de erkenning niet zomaar weer ongedaan maken. U kunt als erkenner de erkenning slechts ongedaan maken als aan een aantal voorwaarden is voldaan:

• Allereerst moet vaststaan dat u niet de verwekker bent van het kind.
  • Daarnaast zou u het kind moeten hebben erkend onder bedreiging, dwaling of bedrog.
  • In het geval u of de moeder tijdens de erkenning minderjarig was, dan kan erkenning ook ongedaan worden gemaakt als er sprake is van misbruik van omstandigheden.

Om een erkenning ongedaan te maken zult u een procedure moeten opstarten en een (of meerdere) van de bovengenoemde gronden moeten aanvoeren. Lukt dat, dan wordt de erkenning geacht nooit te hebben plaatsgevonden. Ook het kind kan de erkenning vernietigen.