Kan ik een eigen bedrijf starten als ik een WW-uitkering heb?

Home > simfaq > Kan ik een eigen bedrijf starten als ik een WW-uitkering heb?

Kan ik een eigen bedrijf starten als ik een WW-uitkering heb?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Uitkeringen bij werkloosheid / Kan ik een eigen bedrijf starten als ik een WW-uitkering heb?

Ja, dat kan. Meld uw plannen bij uw adviseur Werk van UWV. Samen met uw adviseur werk bespreekt u of een eigen bedrijf iets voor u is.

Startperiode

In de startperiode zet u uw eigen bedrijf op. U houdt uw uitkering als voorschot. Tijdens deze startperiode hoeft u niet te solliciteren. U mag de startperiode gebruiken voor het binnenhalen en uitvoeren van opdrachten. De startperiode duurt maximaal 26 weken.

Meer informatie

Bij UWV krijgt u meer informatie over een eigen bedrijf starten met een WW-uitkering.