Kan ik een kind van 16 jaar zonder toestemming van de moeder alsnog erkennen?

Home > simfaq > Kan ik een kind van 16 jaar zonder toestemming van de moeder alsnog erkennen?

Kan ik een kind van 16 jaar zonder toestemming van de moeder alsnog erkennen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Gezag en voogdij / Kan ik een kind van 16 jaar zonder toestemming van de moeder alsnog erkennen?

Omdat uw kind de leeftijd van 16 heeft bereikt, is toestemming van de moeder voor de erkenning niet meer nodig. Om kinderen van 16 en ouder te erkennen, is alleen de toestemming van het kind vereist. Als uw kind akkoord gaat, kunt u in principe uw kind erkennen.

Let echter op. U kunt uw kind alleen erkennen in het geval niet iemand anders u voor is gegaan. Om een kind te erkennen, hoef je namelijk geen biologische vader te zijn. Elke ‘willekeurige’ man, een nieuwe vriend van de moeder bijvoorbeeld, kan het kind erkennen mits de moeder en het kind van 16 jaar of ouder toestemming voor de erkenning geven.