Home > simfaq > Kan ik een voorziening aanvragen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) als ik in het buitenland woon?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Kan ik een voorziening aanvragen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) als ik in het buitenland woon?

Dat hangt er vanaf:

• Het kan niet als u permanent in het buitenland woont.
  • Het kan soms wel als u tijdelijk in het buitenland woont. Voorwaarde is dat u ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente (in de gemeentelijke basisadministratie). Bovendien moet de gemeente akkoord gaan. De gemeente is namelijk niet verplicht om u een voorziening uit de Wmo te geven als u tijdelijk in het buitenland woont.