Kan ik het huwelijk laten vernietigen?

Home > simfaq > Kan ik het huwelijk laten vernietigen?

Kan ik het huwelijk laten vernietigen?

Om een huwelijk te laten vernietigen moet een procedure voor de rechter worden gevoerd. Een huwelijk kan worden vernietigd als er sprake is van bedrog of bedreiging maar ook in geval de benodigde papieren niet in orde waren ten tijde van de huwelijksvoltrekking. U heeft voor het voeren van zo'n procedure in elk geval een advocaat nodig.

De officier van justitie kan overigens ook een verzoek bij de rechtbank indienen als hij of zij van mening is dat er sprake is van een schijnhuwelijk. Als een huwelijk nietig wordt verklaard, wordt het huwelijk geacht nooit te hebben bestaan.