Home > simfaq > Kan ik het vaderschap laten vernietigen nu blijkt dat hij niet mijn biologische vader is?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Geboorte en adoptie / Kan ik het vaderschap laten vernietigen nu blijkt dat hij niet mijn biologische vader is?

Om de erkenning te vernietigen moet je een procedure ontkenning vaderschap opstarten.

• Als je meerderjarig bent, moet je dat doen binnen 3 jaar nadat je bekend bent geworden met het feit dat je juridische vader mogelijk niet je biologische vader is.
  • Als je minderjarig bent, gelden geen termijnen. Een dergelijke procedure kan dan ook door het minderjarige kind worden gevoerd maar dat gaat dan via een bijzonder curator of via een van de ouders.