Kan ik iemand voodragen voor een koninklijke onderscheiding?

Home > simfaq > Kan ik iemand voodragen voor een koninklijke onderscheiding?

Kan ik iemand voodragen voor een koninklijke onderscheiding?

FAQ / Cultuur, sport en vrije tijd / Cultuur / Kan ik iemand voodragen voor een koninklijke onderscheiding?

Ja, iedereen kan iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding. Een voorstel om een onderscheiding te verlenen aan iemand die in Nederland woont, moet u schriftelijk indienen bij de burgemeester van de woonplaats van degene die u voordraagt (de decorandus). Het voorstel doet u op een speciaal formulier, waarop alle gegevens kunnen worden ingevuld.

Dit formulier en uitgebreide informatie over dit onderwerp vindt u op www.lintjes.nl.