Kan ik mijn achternaam veranderen nu ik meerderjarig ben?

Home > simfaq > Kan ik mijn achternaam veranderen nu ik meerderjarig ben?

Kan ik mijn achternaam veranderen nu ik meerderjarig ben?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Naamskeuze, naamgebruik en naamswijziging / Kan ik mijn achternaam veranderen nu ik meerderjarig ben?

U kunt als u meerderjarig bent slechts één verzoek doen om een achternaamswijziging.

Uw achternaam kan alleen gewijzigd worden als u tijdens uw minderjarigheid 3 jaar bent verzorgd door de ouder waarvan u de achternaam wilt. Verder moet u het verzoek binnen 3 jaar nadat u meerderjarig bent geworden indienen.