Home > simfaq > Kan ik mijn gelegaliseerde buitenlandse documenten laten inschrijven in Nederland?

FAQ / Immigratie, inburgering en integratie / Legalisatie buitenlandse documenten / Kan ik mijn gelegaliseerde buitenlandse documenten laten inschrijven in Nederland?

Ja, dat kan. Een buitenlands document kunt u laten inschrijven bij de gemeente Den Haag. Bijvoorbeeld een geboorteakte, huwelijksakte of overlijdensakte. Dit is niet verplicht.

Let op: u kunt alleen gelegaliseerde documenten laten inschrijven van personen met de Nederlandse nationaliteit. Of van een vluchteling met de A-status.

Voordeel van inschrijving buitenlandse documenten

Als u uw gelegaliseerde buitenlandse documenten laat inschrijven, komen deze in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag. Het voordeel hiervan is dat u altijd afschriften en uittreksels kunt opvragen bij de gemeente Den Haag. U hoeft de akte dan niet opnieuw in het buitenland aan te vragen en te laten legaliseren. Een afschrift van de geboorteakte van uw kind is bijvoorbeeld nodig bij elke paspoortaanvraag, wanneer uw kind minderjarig is en in het buitenland woont.