Kan ik mijn kind tegen de wil van de moeder erkennen?

Home > simfaq > Kan ik mijn kind tegen de wil van de moeder erkennen?

Kan ik mijn kind tegen de wil van de moeder erkennen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Gezag en voogdij / Kan ik mijn kind tegen de wil van de moeder erkennen?

Niet zomaar, u hebt toestemming van de moeder nodig. Als de moeder niet wil, kunt u via een gerechtelijke procedure toch erkenning afdwingen. U moet hiervoor kunnen aantonen dat u de verwekker bent van het kind. Daarnaast mag de erkenning de band tussen moeder en kind en de belangen van het kind niet schaden.

Als aan het bovenstaande is voldaan, geeft de rechter toestemming om het kind te erkennen. U hebt dan geen toestemming van de moeder nodig. Die wordt namelijk vervangen door de rechterlijke toestemming. U kunt dan met het vonnis naar de burgerlijke stand.