Kan ik mijn voornaam veranderen?

Home > simfaq > Kan ik mijn voornaam veranderen?

Kan ik mijn voornaam veranderen?

Ja, dat kan. Een advocaat vraagt dit voor u aan bij de rechter. Als de rechter ermee instemt, dan wordt uw geboorteakte aangepast en uw nieuwe voornaam geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP).

Zorg er zelf voor dat overige instanties uw naamswijziging doorkrijgen en dat u officiële documenten (zoals paspoort, rijbewijs en schooldiploma's) laat vervangen.

Als uw naam foutief is ingeschreven bij de geboorteaangifte wijst de rechtbank uw verzoek meestal toe. De rechtbank wijst het verzoek af als het gaat om een ongepaste voornaam of een naam die overeenstemt met een geslachtsnaam.