Kan ik studeren met behoud van een bijstandsuitkering?

Home > simfaq > Kan ik studeren met behoud van een bijstandsuitkering?

Kan ik studeren met behoud van een bijstandsuitkering?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Bijstandsuitkeringen / Kan ik studeren met behoud van een bijstandsuitkering?

Een studie of bijscholing kan uw kans op werk vergroten. Daarom zijn er opleidingen die u mag volgen met behoud van uw bijstandsuitkering.

Toestemming / verplichting

U hebt altijd toestemming nodig van de sociale dienst. In het algemeen kan u met behoud van bijstandsuitkering geen opleiding volgen waarvoor studiefinanciering mogelijk is. De sociale dienst kan u overigens ook verplichten om scholing te volgen.