Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Home > simfaq > Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

FAQ / Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Als particulier kunt u een subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. U kunt ook geld lenen met de Energiebespaarlening om uw huis te isoleren.

Subsidie voor particulieren

Particulieren kunnen vanaf 2 september 2019 gebruikmaken van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Met deze subsidie kunt u uw woning energiezuiniger maken met isolatie. Bekijk voor het indienen van uw aanvraag eerst de voorwaarden voor de SEEH.

Subsidie isolatie woningen VvE

Verenigingen van Eigenaren kunnen tot 1 januari 2023 subsidie krijgen voor de isolatie van een gebouw met koopwoningen. Een VvE moet dan minstens 2 soorten isolatie toepassen in het gebouw.

Daarnaast kunnen VvE’s subsidie aanvragen voor:

• energieadvies: bijvoorbeeld over de beste aanpak voor isolatie;
  • opstellen van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (MJOP).

Een VvE kan gemiddeld € 20.000 subsidie per appartement krijgen. VvE's krijgen een bonus als ze hun gebouw extra isoleren. Per appartement € 4.000 bovenop de subsidie van ongeveer 20%.

Lees meer over de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE's.