Kan ik uit de ouderlijke macht worden gezet?

Home > simfaq > Kan ik uit de ouderlijke macht worden gezet?

Kan ik uit de ouderlijke macht worden gezet?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Gezag en voogdij / Kan ik uit de ouderlijke macht worden gezet?

Ontzetting uit de ouderlijke macht wordt door de rechtbank uitgesproken als ouders hun ouderlijke macht hebben misbruikt of als zij de opvoeding van hun kinderen hebben verwaarloosd. Ook als een van de ouders een misdrijf heeft gepleegd, zal ontzetting uit de ouderlijke macht kunnen volgen.

Als de rechter van mening is dat de ontzette ouder weer geschikt is om de ouderlijke macht uit te oefenen, kan de ouderlijke macht worden hersteld.