Home > simfaq > Kan ik voorkomen dat andere organisaties van mijn persoonsgegevens uit de BRP gebruikmaken?

FAQ / Uittreksels en registers / Inzage register / Kan ik voorkomen dat andere organisaties van mijn persoonsgegevens uit de BRP gebruikmaken?

U kunt uw gemeente vragen om uw persoonsgegevens niet te verstrekken aan bepaalde instanties. In dat geval mag de gemeente uw persoonsgegevens niet doorgeven aan sommige organisaties met een maatschappelijke taak. Het gaat dan om:

• de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA),
  • organisaties die gezondheidszorg verlenen aan patiënten in een instelling,
  • organisaties die gerechtelijke werkzaamheden uitvoeren.

Overigens worden uw gegevens wel altijd doorgegeven aan organisaties die deze voor een publieke taak nodig hebben, bijvoorbeeld de Belastingdienst.