Home > simfaq > Kan ik zelf kiezen welke zorg en ondersteuning ik krijg binnen het modulair pakket thuis (mpt)?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Kan ik zelf kiezen welke zorg en ondersteuning ik krijg binnen het modulair pakket thuis (mpt)?

Nee, u hebt alleen recht op zorg en ondersteuning waarvoor u een indicatie heeft. Daarnaast heeft u binnen het modulair pakket thuis geen recht op zorg en ondersteuning die niet binnen de Wlz valt.

Voorbeelden:

• Binnen het modulair pakket thuis krijgt u geen maaltijden en geen hulp bij het huishouden. Hebt u deze ondersteuning wel nodig? Dan moet u deze aanvragen bij de Wmo.
  • Binnen het modulair pakket thuis krijgt u algemeen medische zorg ook niet vergoed. Heeft u deze zorg wel nodig? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar deze kosten.