Kan mijn nieuwe partner mijn kind erkennen?

Home > simfaq > Kan mijn nieuwe partner mijn kind erkennen?

Kan mijn nieuwe partner mijn kind erkennen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Gezag en voogdij / Kan mijn nieuwe partner mijn kind erkennen?

Alleen als het kind niet eerder door iemand anders is erkend. Dan kan het altijd, zelfs na het meerderjarig worden. Kinderen vanaf 12 jaar moeten toestemming geven voor erkenning.

U moet samen met uw partner naar de burgerlijke stand gaan om een akte van erkenning op te laten maken. De erkenning geldt vanaf dat moment en gaat dus niet terug naar het moment van geboorte.