Krijgt ons adoptiekind vanzelf onze achternaam en onze nationaliteit?

Home > simfaq > Krijgt ons adoptiekind vanzelf onze achternaam en onze nationaliteit?

Krijgt ons adoptiekind vanzelf onze achternaam en onze nationaliteit?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Geboorte en adoptie / Krijgt ons adoptiekind vanzelf onze achternaam en onze nationaliteit?

• Door adoptie krijgt het kind de achternaam van de adoptiefouders.
  • U moet wel in de adoptieprocedure aangeven welke naam het kind krijgt: die van de vader of die van de moeder. De keuze wordt in de adoptie-uitspraak vermeld.
  • Bij eenouderadoptie is kiezen niet nodig. Het kind krijgt automatisch de naam van de adoptiefouder. Verder krijgen kinderen altijd de nationaliteit van de ouders.