Kunnen ouders het digitaal dossier weigeren?

Home > simfaq > Kunnen ouders het digitaal dossier weigeren?

Kunnen ouders het digitaal dossier weigeren?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Kunnen ouders het digitaal dossier weigeren?

Nee, ouders kunnen de aanleg van een dossier niet weigeren. De arts of verpleegkundige is wettelijk verplicht om zijn/haar medische handelingen en bevindingen in een dossier vast te leggen. Onder de Wet Publieke Gezondheid is het vanaf 2010 verplicht om dit in een digitaal dossier te doen.

Wanneer ouders de behandelrelatie weigeren en dus aangeven de aangeboden zorg door de jeugdgezondheidszorg niet te willen, wordt dat door de JGZ-organisatie opgenomen in het dossier.