Mag de gemeente een tegenprestatie vragen als ik een bijstandsuitkering krijg?

Home > simfaq > Mag de gemeente een tegenprestatie vragen als ik een bijstandsuitkering krijg?

Mag de gemeente een tegenprestatie vragen als ik een bijstandsuitkering krijg?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Bijstandsuitkeringen / Mag de gemeente een tegenprestatie vragen als ik een bijstandsuitkering krijg?

De gemeente mag u een tegenprestatie vragen als u een bijstandsuitkering krijgt. De gemeente bepaalt de inhoud, duur en omvang van die tegenprestatie. Voert u die tegenprestatie niet uit? Dan kan de gemeente uw uitkering stopzetten of verlagen.

Gemeenten mogen geen tegenprestatie vragen aan alleenstaande ouders die de volledige zorg hebben over een of meer kinderen tot 5 jaar en die ontheven zijn van arbeidsplicht.