Mag de gemeente mijn persoonsgebonden budget (PGB) stopzetten?

Home > simfaq > Mag de gemeente mijn persoonsgebonden budget (PGB) stopzetten?

Mag de gemeente mijn persoonsgebonden budget (PGB) stopzetten?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Mag de gemeente mijn persoonsgebonden budget (PGB) stopzetten?

Een gemeente moet in 2015 continuïteit van zorg bieden. Dit geldt ook voor pgb’s. In goed overleg met u kan een pgb eventueel worden omgezet naar zorg in natura.

Per 2015 zijn de trekkingsrechten ingevoerd. Dit houdt in dat u uw hulp zelf regelt. Alleen krijgt u uw budget niet meer op uw eigen bankrekening. Uw budget wordt door de gemeente onder uw naam op de rekening van de Sociale VerzekeringsBank (SVB) gestort. U moet uw facturen opsturen naar de SVB. De SVB betaalt dan de hulpverlener.

De gemeente is bij een nieuwe zorgvraag niet verplicht om een pgb te verstrekken.  Een gemeente moet beoordelen of ouders in staat zijn om met een pgb de juiste zorg voor het kind te organiseren.