Mag een (sport)vereniging mij als lid weigeren?

Home > simfaq > Mag een (sport)vereniging mij als lid weigeren?

Mag een (sport)vereniging mij als lid weigeren?

FAQ / Cultuur, sport en vrije tijd / Verenigingen / Mag een (sport)vereniging mij als lid weigeren?

Ja, dat mag wanneer u niet voldoet aan de voorwaarden die de vereniging aan het lidmaatschap stelt.

De voorwaarden die de vereniging stelt zijn vastgelegd in de statuten of de huisregels van de vereniging. Deze voorwaarden mogen nooit in strijd zijn met de Europese of Nederlandse wetgeving. Zo mag u meestal niet worden geweigerd op een van de discriminatiegronden. Als u als lid onterecht geweigerd wordt, kunt u bij de vereniging zelf een klacht indienen.

Meer informatie over het weigeren van leden op een van de discriminatiegronden vindt u op de website van het College van de Rechten van de Mens. U vindt daar uitleg over de discriminatiegronden en uitspraken die eerder heeft gedaan.